Z důvodu čerpání dovolených prosíme všechny dotazy směřujte na náš e-mail podpora@servis-repas.sk. Za porozumění děkujeme.

Společnosti Microsoft unikly informace o milionech uživatelích

ezgif-4-60de0919becb

Microsoftu se podařilo nechtěně odhalit informace o svých uživatelích.

Americkému technologickému gigantu se podařilo nechtěně odhalit informace o téměř 38 milionech uživatelích. Na tuto skutečnost upozornila bezpečnostní firma UpGuard. Podle UpGuard-u byly odhaleny informace, které zahrnovaly jména, adresy, finanční data a data o očkování proti Covid-19. Kromě toho byly ohroženy i citlivé informace o některých společnostech, mezi které patří: automobilová společnost Ford, letecká společnost American Airlines, společnost JB Hunt, ale i vládní agentury a systém veřejné dopravy ve městě New York.

Microsoft okamžitě vydal opravnou aktualizaci a zároveň informoval své klienty o vzniklém problému se slovy, aby si tento problém opravili ve vlastní režii. Podle slov společnosti, berou bezpečnost a ochranu údajů vážně a zároveň doporučují svým zákazníkům, aby používali osvědčené postupy při konfiguraci jejich produktů. Oproti tomu, bezpečnostní firma UpGuard doporučuje, aby Microsoft raději změnil přístupy aplikace k citlivým informacím místo aby Microsoft házel vinu na uživatele jejich aplikace - Power Apps.

Zdroj: pc.zoznam.sk

Autor: