Z důvodu výpadky služeb banky ČSOB nelze platit kartou této banky. Jakmile společnost ČSOB oznámí svoji funkčnost, platby budou znovu fungovat a budeme vás o tom informovat.

Microsoft vás zbaví hesel

Microsoft již od vás nebude chtít heslo, abyste se přihlásili na své MS konto.

Americký technologický gigant - Microsoft chce, aby lidé přestali používat hesla. Má na to svůj názor který je, že hesla se v této době dají snadno prolomit. To zároveň souvisí is používáním několika účtů, protože lidé mají tendenci zjednodušovat hesla, aby si usnadnili přihlašování, ale i zapamatování si je. Pokud se náhodou stane, že osoba zapomene heslo, tak podle redmontskej společnosti si majitelé těchto účtů nechtějí procházet procesem obnovy hesla a místo toho raději přestanou používat danou službu.

04dl5wInGRGw73W09cyuTjW-1.1621609624.fit_lim.size_1600x900

To chce společnost Microsoft změnit a po novém vám umožní úplně zrušit heslo. Namísto hesla budete moci používat k přihlášení se do svého MS konta - Windows Hello, aplikaci pro smartphony - Microsoft Authenticator, ověřovací kódy, ale také bezpečnostní klíče. Pokud se tedy rozhodnete přestat používat heslo pro přihlášení, společnost doporučuje nainstalovat si pro začátek aplikaci Microsoft Authenticator. Propojte ji s vaším účtem a přejděte do nastavení účtu pomocí internetového prohlížeče. Najděte si položku Rozšířené možnosti zabezpečení - Další zabezpečení - Účet bez hesla, kde zvolíte možnost Zapnout.

Microsoft začal tuto funkci již postupně uvolňovat s tím, že do několika týdnů bude dostupná pro všechny uživatele MS služeb. Společnost chce nabídnout stejnou možnost i podnikovým zákazníkům využívajících Azure Active Directory (AAD).

Zdroj: Neowin,pc.zoznam.sk,

Autor: Erik Šípoš